Ne aramıştınız?

2004-05-25

Yurtdışı Eğitimde YÖK Mevzuatı: Bilmeniz Gerekenler

Farklı bir kültürde yaşamayı, dil becerilerini geliştirmeyi ve en önemlisi dünya sıralamasında ilk 100'de yer alan üniversitelerden uluslararası geçerli bir diplomaya sahip olmayı kim istemez ki? Fakat bu heyecan verici süreçte, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) mevzuatında yer alan usül ve esasları bilmemiz gerekiyor.

 

Denklik Yönetmeliği
Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından aldığınız diplomanın Türkiye'de tanınması için, eğitim aldığınız kurumun YÖK tarafından tanınmış olması gerekiyor. YÖK Tanıma Listesine, https://okultanima.yok.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.


Eğer seçtiğiniz kurum bu listede yer almıyorsa, diploma denklik belgesi işlemleri için Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) başvurmanız gerekecektir. 

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

  • Yurtdışına çıkış izni için gerekli belgelerin tamamlanması.
  • Vize başvurusu için gerekli belgeleri hazırlanması.
  • Seyahat sağlık sigortasının yapılması.
  • Konaklama ve ulaşım gibi konularda araştırma ve planın yapılması.
  • Başvurmak istediğiniz ilgili programın, asgari dil yetkinlik beklentisinin öğrenilmesi.
     
Tüm sorularınızın için danışmanlarımızla iletişime geçin!
Tüm sorularınızın için danışmanlarımızla iletişime geçin!

SİZİ ARAYALIM

Aydınlatma Metni

Nunc enim nisl, sodales id bibendum eget, malesuada a odio. Morbi lobortis eleifend justo.Nunc enim nisl, sodales id bibendum eget, malesuada a odio. Morbi lobortis eleifend justo. Nunc enim nisl, sodales id bibendum eget, malesuada a odio. Morbi lobortis eleifend justo. Nunc enim nisl, sodales id bibendum eget, malesuada a odio. Morbi lobortis eleifend justo.